top of page
Zoeken
  • Siel Leemans

Nieuwe partners in crime...


Cianca, Maurane, Sarah, Yentl en Siel


Zoals jullie in een vorig bericht konden lezen, verblijven wij hier niet met ons drie alleen. Het merendeel van de tijd zijn wij samen op schok met twee architectuurstudenten van de Universiteit van Antwerpen. Wel, ik (Siel) heb dan ook heel goed nieuws te melden. Deze twee kanjers, Yentl Wulteputte en Sarah Adriaenssens, gaan mij vervoegen bij het onderzoek naar Billiton te Onverdacht.



Dit mede dankzij het feit dat we in Billiton meer dan welkom zijn en ons onderzoeksvoorstel enthousiast onthaald werd. Hierdoor werd verkozen om met een grotere groep het nieuwe onderzoek te starten. Dit is een uniek voorstel dat we alledrie wel met beide handen moesten grijpen.



Hoe hebben we deze contacten kunnen maken? Wel, hier in Suriname is een portie geluk en de vriendelijkheid van de inwoners heel handig meegenomen! Dankzij onze sociale en vriendelijke chauffeur (shoutout naar Ricky) zijn we heel toevallig aan de praat geraakt met een werkneemster van Suralco (Surinaamse producent van bauxiet en aluinaarde) bij een eethuisje. Zo zijn we via via meteen bij de juiste man terechtgekomen. Lang leve sociaal zijn en toevallige ontmoetingen!


‘’Jullie zijn als een geschenk uit de hemel’’ - H.O (belangrijke contactpersoon Billiton)

Het zwembad van het stafdorp te Billiton

Dankzij deze interdisciplinaire samenwerking hopen wij dit onderzoek rond Billiton naar een hoger niveau te brengen. Onze focus ligt nu dan ook voornamelijk op het stafdorp, arbeidersdorp, fabriek en mijnen van Billiton (alsook enkele plantages in de buurt). Wij bevinden ons momenteel in de eerste fase van het onderzoek, hiervoor zijn we vooral héél wat belangrijke actoren aan het contacteren. De voorbije week en de week die volgt bestaat dan ook voornamelijk uit het mailen, whatsappen en afspreken. Alsook hebben we reeds in de universiteitsbibliotheek van de Anton De Kom Universiteit bronnen kunnen raadplegen en staan er nog enkele andere archieven op de planning. Zoveel mogelijk informatie verzamelen is momenteel ons motto! Ons volgende bezoek aan Billiton is ook al vastgelegd, uitkijken dus. Op naar de volgende stappen in ons onderzoek!


Tot snel.


Yentl, Sarah en Siel

183 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page