top of page
Zoeken
  • mauranebaert

Onze eerste indrukken...



Siel, Maurane en Cianca aan Fort Zeelandia

Hi iedereen! Ondertussen zijn we al twee volledige dagen in Paramaribo. Nadat we wat gewend waren aan het tropische 'plak'weer, zijn we eropuit getrokken. Een eerste verkenning van onze buurt bestond uit een grote wandeling naar de Tulip store. Tot onze grote verbazing zagen we héél wat bekende producten. Na veel te veel gekocht te hebben (oeps), namen we de taxi terug. Verder zijn we één van de belangrijkste hoofdstraten, de Henck Arronstraat met koloniale gebouwen, doorgewandeld. Dit was genoeg verkennen voor één dag, in de avond genoten we van een frisse bries aan de Surinamerivier.

Op woensdag (11/09) trokken we er weer op uit en gooiden we het over een toeristische boeg. We startten met een bezoek aan Fort Zeelandia, een 17-de eeuws vijfhoekig Nederlands fort waar nu het Surinaams Museum is in ondergebracht. Na een uitgebreide fotoshoot trokken we verder door de Palmentuin om nog wat lokale winkels te bezoeken.

Paramaribo is zeker een mooie stad, maar anders dan verwacht. Ondanks de hoge bevolkingsaantallen zijn de huizen verspreid en is er veel groen aanwezig in de stad. In het centrum zijn er veel historische gebouwen bewaard, waarvan jammer genoeg een aantal in slechte toestand. De bevolking is heel vriendelijk en behulpzaam wat de aanpassing net iets makkelijker maakt. Nu nog even wennen aan de temperatuur en het ritme en dan zijn we volledig klaar om ons onderzoek te starten!



80 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page