top of page
Zoeken
  • mauranebaert

The one with all the trips

Hoi lieve lezers!

Wij hebben alweer een drukke week achter de rug! Tot vrijdag waren onze professoren op bezoek. Samen met hem hebben we er een heel aantal educatieve 😉 maar vooral heel plezante tripjes op zitten! Maandag hebben we een bezoek gebracht aan de gewezen plantage Onoribo en hierbij gelegen het stafdorp Billiton. Aangezien drie van ons hier onderzoek naar uitvoeren was de spanning groot tijdens de rit heen. De tocht bleek echter de moeite waard: we werden warm onthaald en het enthousiasme over het onderzoek was groot! Na het bezoek aan Billiton stopten we onderweg nog even voor een verfrissende duik in een kreek. Even ontspannen samen met de Surinamers.


De talrijke opkomst bij de brainstormsessie.

De volgende twee dagen stonden in het teken van fietsen in Paramaribo. De drie studenten van stedenbouw - Romanie, Helena en Anke - vertrekken binnenkort terug naar België en hebben hun onderzoek in Suriname ondertussen afgerond. Hierbij probeerden ze enerzijds het gebruik van de fiets te promoten in Paramaribo. Hiervoor ontwikkelden ze onder andere twee veilige fietsroutes doorheen Paramaribo-Noord. Anderzijds bekeken ze de waterproblematiek in de hoofdstad. Dinsdag reden we samen met de fiets hun twee routes onder de hete zon en dronken markoesa sap als verkoeling. Woensdag avond namen we met veel enthousiasme deel aan hun brainstormsessie in het Cleviapark. Deze studenten hebben al een heel sterk onderzoek uitgezet. Check zeker hun Facebook-pagina “Let’s roll at North”: https://www.facebook.com/Lets-roll-at-North-103598854348840/


Het voormalig ziekenhuis van Moengo, nu een museum vol wonderlijke kunst.

Donderdag staken we de Surinamerivier over en bezochten we Moengo. De derde grootste stad van Suriname voelt toch eerder aan als een uitgestrekt dorp. Kleurrijke, houten huisjes liggen in rijen naast elkaar met daartussen telkens stroken van groen. Dit is echter niet het opvallendste gegeven in Moengo. De pittoreske stad is een heus kunstcentrum! Het oude hospitaal functioneert als museum, een voormalige supermarkt werd omgebouwd tot galerij, doorheen het dorp staan buiten verschillende moderne kunstwerken. Een lokale artiest bood aan zijn dorpje te tonen, dus na ons bezoek aan Moengo reden naar een traditioneel marrondorp. Na alle altaren en rituele plekken te hebben bezocht, trokken we spiritueel terug richting Paramaribo.


Vrijdag genoten we nog een laatste dag van het gezelschap van professoren Dirk Laporte en Marleen Goethals. We namen een bootje richting Braamspunt, een van de enige stranden van Suriname. Onderweg ontmoetten we enkele sympathieke Surinaamse dolfijntjes. Na even te rusten op het strand bezochten we op de weg terug nog een vissersdorpje langs de Surinamerivier: Pomona. Bij de terugkomst in Paramaribo namen we afscheid van Dirk en Marleen. Om ons verdriet over dit afscheid weg te drinken passeerden we ’s avonds bij Anthony , Paramaribo’s meest gerenommeerde cocktailmaker!


Cocktails bij Anthony en zijn flamingo.

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page