top of page
Zoeken
  • Siel Leemans

Work work work work work work vs fun fun fun fun fun fun*

* Wegens slaaptekort kunnen wij niet verantwoordelijk gehouden worden voor slechte titels



Zoals Rihanna het in 2016 perfect omschreef, bestaat een typerende week bij ons voornamelijk uit heel veel werken. Maar we proberen nog harder te genieten. We zijn ondertussen al in week zeven van ons avontuur, de tijd lijkt vooruit te vliegen.


Het onderzoek van Maurane en Cianca loopt op zijn einde. De plannen zijn klaar, de meeste archieven zijn bezocht. Het klooster onthuld steeds meer van zijn geheimen voor ons. Nu is er tijd om na te denken over een interessante en nuttige herbestemming. Hierbij proberen we een nieuwe functie te zoeken die het gebouw ten goede komt, maar ook mee de ontwikkeling van de buurt eromheen ondersteund. Het klooster bevindt zich namelijk in een wijk met veel leegstand en verval. Een goede herbestemming zou mee een begin van een oplossing hiervoor kunnen worden.


In het - Billiton - onderzoek van Yentl, Sarah en Siel - worden de lege gaten en vraagtekens opgevuld door de laatste interviews met ex-werknemers van Billiton en ex-residenten van het stafdorp. Voor deze interviews verplaatsen we ons via de fiets of taxi doorheen Paramaribo, onze twee favoriete plaatsen deze week? De eerste over de Surinamerivier in het luxueuze 'Palm Village', waar we in een replica van een stafwoning uit Paranam met twee bevallige dames hebben gebabbeld. De andere - lekkere -ontmoetingsplaats was in één van de 'lokale' McDonald's.



Helemaal klaar voor Halloween!


Het harde werken overdag proberen we te compenseren met de nodige ontspanning in de avond. Deze week zijn we in de avond naar een film gaan kijken bij de Hermitage Mall. Een combinatie van Jennifer Lopez op het scherm in 'Hustlers' en enkele hard lachende Surinamers in de zaal maakten onze avond. In het weekend hebben we onze beste verkleedkleren, oranje verf en 'fake' bloed boven gehaald en creëerden we een echt Halloween vibe.



Het hoogtepunt van deze week was onze uitstap naar Peperpot op vrijdag. Deze oude koffie- en cacaoplantage is nu helemaal omgetoverd tot een natuurpark met aangrenzend hotel in de oude directeurswoning. We spraken af met de man wiens die het natuurpark ontwikkelde en kregen een rondleiding doorheen het park. We hadden niet genoeg ogen om alle aapjes te spotten en hoopten op een ontmoeting met een luiaard, één van dingen op de bucketlist van superfan Maurane. Ondanks het feit dat deze dieren zich normaal enkel in de vroege ochtend of vooravond zich laten zien, werden Maurane haar gebeden verhoord. We zagen niet één, maar twee luiaarden - onze dag kon niet meer stuk!




Sunday = Funday! Sinds twee weken houden we ons aan deze quote. Gezien ons intensieve werkschema zorgen we ervoor dat we steeds de zondag iets leuk inplannen en een rustdag kunnen houden. Vorige week bestond dit uit een brunch in Clevia Park, hier kon je ook vissen, paardrijden, lunchen, marktkraampjes bezoeken ... Deze week kozen we voor het bezoeken van enkele markten en eindigden we op Divali, het lichtfestival van de Hindoestanen.


Op naar een nieuwe week vol onderzoek en avontuur. Wij kijken alvast uit naar de komende week, tijd voor wat tripjes en genot op de Fredberg! Tot snel.




46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page